Ember a rendszer mögött - akik a családbarát vállalatok intézkedései mögött állnak - 3. részBest practice | 2016.06.19.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is meghirdette családbarát vállalatokat díjazó pályázatát „Az Év Családbarát Vállalata” címen. Ebből az alkalomból interjúk készültek olyan személyekkel, akik ezzel a témával foglalkoznak. Ez alkalommal Kiss Katalin, a Magyar Telekom HR partnere mesélt.



Testre szabott visszatérés

A Magyar Telekom - ahogy az egyik Családbarát Vállalat különdíjunkkal ki is emeltük - zászlóshajója és úttörője a családbarát vállalati szemléletnek itthon. A sok intézkedés közül melyik az, amelyik leginkább megérintett, vagy amire a legbüszkébb vagy?

Személyes életemben, saját tapasztalásom, hogy nem kell a mindennapok szintjén különválasztanom a szülői és a dolgozós szerepemet. Több, mint hat éve jöttem vissza GYED-ről, és azóta heti néhány napban távmunka keretében láthatom el egy csomó feladatomat és akkor kell az irodába bemennem, amikor az tényleg szükséges. Felajánlották annak idején a hat órás munkaidőt, de inkább ezt, a távmunkát választottam. Úgy gondoltam, hogy feladat lesz bőven és a munkamániám úgyis pillanatok alatt belekergetne a teljes munkaidőbe. Otthon számos dolgot hatékonyabban elvégzek, teljes a nyugalom, feltölt, hogy magam alakíthatom a legtöbb körülményt, ami a munkavégzésemet szolgálja. Megfizethetetlen az is, hogy - mivel az agglomerációban lakom – napi legalább 2-3 órát megtakarítok, amikor nem kell beutaznom. Ehhez járul még hozzá, hogy mennyi alkalmat, lehetőséget ad a vállalatom, hogy a gyermekemet is megismertessem a munkahely és az „anya dolgozik” fogalmával. A gyereknapokon, Családi sportnapon kívül, a nyár egyik fénypontja számára, hogy behozom az egyik gyerekbarát irodánkba, és ott velem tölti a munkanapomat. Azt remélem, így neki, a „Z” generációsnak is könnyebb lesz beleérlelődnie a kitartást és nagy teljesítményt kívánó helyzetekbe.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

FORRÁS: WWW.HRPORTAL.HU