Babázás és visszatérés a munkába - tartsd a kapcsolatot!Szakmai cikk | 2016.12.02.

Habár életed gyökerestül megváltozik a gyerek születése után, pláne, ha az első babával vagy otthon, de előbb-utóbb véget ér ez az időszak és újra dolgozó nő leszel. Kivéve, ha azon szerencsések (?) közé tartozol, akinek nem kell dolgoznia már soha többé…

Elmeneteled előtt jobb esetben megígérted, hogy majd, amikor 3 hónapos lesz, akkor bejöttök és bemutatod a többieknek. Ha kicsit vakmerőbb voltál, akkor a 6 hetet vállaltad be és úgy, hogy szeretettel várod egy vendégségbe hozzátok a kollégákat. Ahogy viszont telik-múlik az idő, tipikusan inkább az jellemző, hogy már fél év felé jár a baba és még maximum egy levelet küldtél nekik, hogy megszületett, néhány képet és valahogy sosincs arra időd, hogy ennél több energiát tegyél bele a kapcsolattartásba. Maximum néha beszélsz egy-egy kolléganőddel telefonon, akivel előtte is a nap felét végigcsacsogtátok.

Ezzel szemben, ha komolyan gondolod és reális esélye is van annak, hogy az korábbi munkahelyedre visszatérj, akkor e cél eléréséhez a tudatos kapcsolattartáson keresztül vezet az út.

Ma már egyre több nagyvállalat programszerűen foglakozik a kismamákkal. Vannak dedikált kapcsolattartók, események, amikre kimondottan meghívják a „babázókat” (vagy őket is), megállapodások, amik mentén időről időre lehet vezető-munkatárs beszélgetéseket tartani. Nyilván, aki ilyen helyen dolgozik, könnyebb helyzetben van, mint akinek magának kell kialakítani a rendszert.

Szándékosan írom, hogy rendszert, ráerősítve arra, hogy ennek egy tudatos kapcsolattartásnak kell lennie, mivel a mindennapok folyamatos és nagyon új tevékenységei mellett ad hoc módon nem fogsz tudni majd vele foglalkozni. Pedig akiről nem tudnak, aki nem értesült a benti dolgokról, sajnos valóban hamar kimarad és lemarad, és innen sokkal nehezebb újra felvenni a fonalat, amikor már élesben arról van szó, hogy vissza szeretnél menni dolgozni. Nem beszélve arról, hogy egy nagyvállalatban elég sok szervezeti változás van, ami nem biztos, hogy nem érintette azt a munkakört, amiből elmentél, és akkor már korántsem annyira egyszerű a történet…

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: HRPORTAL.HU