Az AC/DC teljesen új értelmet nyertHír | 2014.03.10.

AC/DC néven dolgoztak ki egy új projektet annak érdekében, hogy a látássérült diplomások helyzete megváltozzon.

A Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) projektet dolgozott ki a látássérültek munkahelyhez juttatásának segítésére – számol be róla a Népszava.

A lap pénteki cikke szerint a diplomával rendelkező vakok és gyengénlátók jelentős százaléka nem tud a tanult szakmájában dolgozni, mert a munkáltatók nem merik alkalmazni őket. Többnyire még mindig gyógymasszőrként vagy call centeresként tudnak elhelyezkedni, hiába van jogász, közgazdász, pszichológus vagy akár nyelvtanári diplomájuk. 

Az egyesület ezért egy projektet indít, amelynek legfőbb célja, hogy a látássérült diplomások a nyílt munkaerőpiacon találják meg a végzettségüknek megfelelő állást – mondta a lapnak Fodor Ágnes, az egyesület elnöke. 

Az AC/DC munkacímet viselő projekt része, hogy segítsék a cégvezetőket és a HR-es munkatársakat a fogyatékos emberekkel szembeni alaptalan félelem leküzdésében, illetve fejlesztik a potenciális munkavállalók képességeit, hogy minél inkább alkalmasak legyenek a feladatra, az adott állás betöltésére. Az egyesület szakmai reggeliket szervez külön a koordinátoroknak, az érintett cégek vezetőinek, alkalmazottainak, illetve a majdani álláskeresőknek – ismerteti az újság.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HVG