A Motiváció Alapítvány megváltozott munkaképességű és fogyatékos emberek munkaerő-piaci elhelyezkedését segítő állásbörzét rendezettEsemény | 2013.10.30.

Napjainkban az egyre több fogyatékossággal élő ember lép be a munka világába. Az állami ösztönzésen, támogatásokon, különböző kedvezményeken túl, munkába állásukat nagyban segítik a civil szervezetek is. A Motiváció Alapítvány több mint 20 éve működteti Foglalkozási Rehabilitációs Szolgáltatásánál komplex munkaerő-piaci programját, melynek keretében éves szinten, több száz állásajánlatra segítenek megtalálni a megfelelő megváltozott munkaképességű munkaerőt, nonprofit és forprofit cégeknek egyaránt. Megváltozott munkaképességű ügyfeleink száma éves szinten eléri a 700 főt, több mint 100 Budapesti székhelyű céggel tartunk rendszeres, napi szintű kapcsolatot.

Szolgáltatásuk munkatársai a munkaerő-piaci kereslet és kínálat hatékonyabb egymásra találása érdekében, fogyatékossággal élő ügyfeleik és a munkáltatói személyes találkozása céljából első alkalommal rendezett állásbörzét, 2013. október 29-én Budapest belvárosában, akadálymentes helyszínen.

A rendezvényen 24 munkáltató volt jelen a forprofit és a nonprofit szektorból egyaránt, köztük olyan nagy múltú cégek is, mint az IBM, vagy a Magyar Posta Zrt. A rendezvényre majd 100 ügyfél látogatott el. Zalabai Péterné, Alapítványuk képviselőjének megnyitója után, a börzével párhuzamosan Alapítványuk kollégái a program teljes időtartama alatt előadásokat tartottak a fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű emberekről és munkaerő-piaci helyzetükről, az őket érintő jogszabályokról, azok változásairól.

A Foglalkozási Rehabilitációs Szolgáltatásuk vezetői beszámoltak a szolgáltatás kimagasló eredményeiről, ugyanakkor a foglakoztatást nehezítő körülményekről is beszéltek. A börzén résztvevő, arra igényt tartó szervezeteknek lehetősége nyílt a bemutatkozásra, amelyhez a szükséges technikai eszközöket Alapítványuk biztosította.

A program végül egy mindenki számára nyitott panelbeszélgetéssel zárult, melynek témája a család, magánélet és a munka összehangolása volt. A beszélgetésen részt vettek Alapítványuk megváltozott munkaképességű dolgozói, és a börzén részvevő cégek képviselői egyaránt. Programukat az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának támogatásával valósult meg.

Forrás: MOTIVÁCIÓ ALAPÍTVÁNY