32 évnyi munka után megy nyugdíjba a Down-szindrómás Freia David, barátai búcsúztatjákSzakmai cikk | 2016.08.30.

A Down-szindrómás gyereket nevelők egyik aggodalma, hogy gyermekük felnőve munka, barátok és támogató közösség nélkül marad. Számukra is biztató lehet Freia David példája, aki 32 év munkaviszony után megy nyugdíjba és a barátai, ismerősei szervezik a búcsúünnepségét.

A needhami Freia David 32 évnyi szorgalmas munka után ment nyugdíjba a helyi McDonald’s burgonyasütőjéből. Erre egy barátja, Christopher Sheenan hívta fel a közösség figyelmét. Christopher és Freia szomszédok, együtt nőttek fel és ma is jó barátok.

– Az egyik legkedvesebb és legvidámabb ember, akinek az ismeretségére az ember csak vágyhat, és akit ismerek – írta róla Christopher, aki az étteremben is hetente felkereste.

 A felhívására hamarosan többen jelentkeztek, akik értékelték Freia munkáját és készek voltak közreműködni egy búcsúztató ünnepség szervezésében. Voltak, akik adományokat ajánlottak fel, mások a sajtókapcsolataikat vonták be, de a legtöbben csak örültek, hogy ismerhetik Freiát és egy ilyen nagyszerű közösséghez tartozhatnak. Még az évek során más városokba költözött lakók is sorolták az emlékeket, és büszkén gratuláltak Freia kitartó munkájához.

– Freiától kaptam az utolsó hamburgeremet, amit a McDonald’s-ban ettem – írta az egyik kommentelő. – Amikor megmondtam neki, hogy többé nem eszem ilyet, nagyon örült, hogy ő lehet az, aki átadhatja a legutolsó, különleges hamburgert “az ő éttermében”. Sosem felejtem el a mosolyát, amikor megmondtam neki: szerintem nagyon illik hozzá, hogy egy istennő nevét kapta.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: DOWNBABA.HU